Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان یزد - سلامت مواد غذایی از اصول اساسی در جوامع است که بالتبع سلامت جامعه را تضمین می‌کند. جامعه فرهیخته و پیشرو نیز از مواد مغذی و سالم استفاده می‌کند.

به همین منظور دکتر بهادر حاج محمدی، فوق دکتری سم شناسی مواد غذایی و بازرس انجمن بهداشت مواد غذایی وزارت بهداشت و همچنین مدیر گروه بهداشت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد توضیحاتی برای سلامت مواد غذایی ارائه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم برای کاهش سموم موجود در برنج چه کار‌هایی را باید انجام دهند؟

راه اصلی کاهش اثرات سوء سموم برنج، آبکشی است تا بخشی از سم خارج شود. محققان  تحقیقی را به تازگی انجام داده‌اند، مبنی بر اینکه آب و برنج را به طور هم‌زمان نباید حرارت داد و ضروری است ابتدا آب به جوش آید، سپس برنج افزوده شود تا اطمینان حاصل شود که سمومی، چون آرسنیک و کادینون در برنج کاهش یابد.

خوردن برنج کته یک یا دو بار در هفته اشکال ندارد که عوارضی از سموم به دنبال داشته باشد، بلکه بحث اصلی آسیب ناشی از هر روز خوردن برنج کته است و در صورت دادن کته به خردسالان لازم است شش تا دوازده ساعت قبل از طبخ، برنج خیسانده شود تا ایمنی نسبی برای کودکان ایجاد شود.

آیا از روغن می‌توان مجدد استفاده کرد و بهترین روغن برای استفاده چیست؟

بهتر است این کار صورت نگیرد، اما جامعه درگیر محدودیت‌های اقتصادی است و گاهی برای صرفه جویی لازم است. در صورت استفاده نباید حرارت عمیق و طولانی دیده باشد و حرارت ملایم و عبور دادن از صافی برای مصرف مجدد ضروری است و برای نگهداری، در ظروف شیشه‌ای و در جای خنک مثل یخچال قرار داه شود و در مدت یک روز مصرف شود، زیرا روغن حرارت دیده مستعد فساد است.

کف روی روغن دلیل کهنه بودن و تشکیل حباب‌های ریز نشان از سالم بودن روغن است.

روغن زیتون بهترین روغن مورد استفاده است و از این روغن برای سرخ کردن طولانی استفاده نشود و چاشنی سالاد بهترین کارائی روغن زیتون است. از روغن کنجد نیز برای سرخ کردن عمیق نباید استفاده کرد، زیرا ترکیبات مغذی آن کاهش پیدا می‌کند.

مصرف روغن دنبه کار خطایی است که مضرات گسترده‌ای را به همراه دارد. نگرانی مردم نسبت به روغن پالم باعث شده به روغن دنبه پناه‌آورند که از چاله بیرون آمدن و به چاه افتادن است. روغن پالم قطعا روغن ایده آلی نیست و مقدار مجازی از آن را در برخی روغن‌های کارخانه‌ای می‌ریزند که موجب بالا رفتن مقاومت حرارتی روغن شود و دود نکند.

آیا نوشابه‌های رژیمی عوارض نوشابه‌های رایج را دارد؟

برخی نوشابه‌ها بدون قند یا کالری است که مجاز و بی‌خطر است. مشکل اصلی نوشابه قند آن نیست که با حذف قند مشکل نوشابه برطرف شود در واقع ایراد اصلی آن اسید فسفریک است که فسفر برای ایجاد تعادل در متابولیسم بدن نیاز به کلسیم دارد، بنابراین اسید فسفریک داخل نوشابه باعث آزاد شدن کلسیم و دفع آن می‌شود که پوکی‌استخوان و خرابی دندان را به دنبال دارد، در واقع نوشابه‌های رژیمی همان مضرات نوشابه‌های معمولی را دارند.

آب گازدار نیز در صورت مصرف کم برای رفع یبوست مفید است و استفاده زیاد موجب اسهال می‌شود.

آیا مصرف کنسرو ماهی به سلامتی بدن آسیب می‌رساند؟

نگهدارنده و افزودنی شیمیایی در کنسرو ماهی وجود ندارد و کنسرو کردن ماهی فرآیندی حرارتی است که در کارخانه باعث استریل شدن محتویات کنسرو می‌شود و از طرف دیگر داخل تن ماهی نمک است و اثر نگه‌دارندگی دارد و با بسته شدن درب قوطی شرایط بی‌هوازی ایجاد شده و مولفه فساد رشد نمی‌کند، بنابراین هیچ ماده نگه‌دارنده‌ای در کنسرو وجود ندارد البته به خاطر باکتری کریستون دون کیلیند لازم است بیست دقیقه قبل از مصرف آن را در آب جوشاند.

برای تشخیص ماهی سالم از ناسالم به چه نکاتی باید توجه کرد؟

ماهی تازه بوی تازگی دارد، افراد ساکن شهر‌های ساحلی اذعان دارند که ماهی تازه بوی خاصی دارد. در ماهی تازه فلس‌ها محکم به بافت چسبیده است و وقتی دست روی آن کشیده می‌شود لزج نیست، اما در ماهی کهنه با فشار انگشت فرورفتگی ایجاد می‌شود. در ماهی تازه آبشش براق، قرمز و در ماهی‌کهنه تیره حتی رو به خاکستری می‌رود. در ماهی تازه، کره چشم شفاف، ولی در ماهی کهنه کدر و فرورفته در حدقه چشم است.

چگونگی نگهداری و مدت زمان مصرف گوشت قرمز به چه میزان است؟

برای مصرف گوشت قرمز منجمد در ابتدا از فریزر خارج کرده و در یخچال قرار می‌دهیم تا مدتی از آن بگذرد، اما در صورت عجله داشتن از فریزر خارج و داخل آب سرد قرار می‌گذاریم. استفاده از آب گرم اشتباه بزرگی است و گوشت را سریع به دمای محیط می‌رساند و باکتری مولد، فساد امکان رشد و تخریب بافت گوشت را پیدا می‌کند.

دوره نگهداری گوشت چرخ کرده در فریزر حداکثر سه ماه و گوشت قطعه شده را به مدت ۹ ماه می‌توان نگه‌داری کرد، اما گوشت قطعه شده در یخچال را به مدت دو روز و گوشت چرخ کرده را می‌توان حداکثر ۱۲ ساعت نگه داشت.

خواص درمانی که برای شیر الاغ گفته می‌شود، صحت دارد؟

در کشور مراکزی با مجوز‌های دامداری یا سازمان دامپزشکی برای پرورش الاغ وجود دارد. در چند استان، الاغ برای شیر پرورش داده می‌شود، اما نسبت دادن برخی خواص درمانی عجیب به آن باورپذیر نیست و درمان التهابات گوارشی، رماتیسم و درد‌های مفصلی که اطبا سنتی تجویز می‌کنند شاید به شکل تجربی مفید باشد، اما در منابع علمی قابل تایید نیست اگرچه در درمان آسم و آلرژی مفید به نظر می‌رسد.

شیر الاغ نزدیک‌ترین شیر به انسان است. برخلاف شیرگاو، شیر الاغ چربی‌کمتر و قند بیشتر دارد بر همین اساس کودکانی که به شیر گاو آلرژی دارند یکی از روش‌های درمانی استفاده از شیر الاغ است البته در صورت حرارت دادن، خواص شیر الاغ از دست می‌رود. در اروپا مراکزی که الاغ پرورش می‌دهند قبل از دوشیدن در دوره‌های مختلف، نمونه خون گرفته می‌شود تا از نبود باکتری تب مالت مطمئن شوند که در ایران هنوز جای کار دارد.

عسل اصل را چگونه در بازار شناسایی کنیم؟

عسل را از مراکز مجاز تهیه کرده و برچسب آن آرم ارگان‌های ذی‌صلاح را داشته باشد. شکرک زدن دلیلی بر تقلبی بودن عسل نیست اگر بعد از مدت شکرک مشاهده نشد، شک‌برانگیز است که شاید نگهدارنده و افزودنی خاصی به آن افزوده شده است. هر چه رطوبت عسل بیشتر باشد میزان شکرک زدن آن نیز افزایش می‌یابد که بستگی به فصل، منطقه تولید عسل و حتی واریته‌های زنبوری که تولید می‌کند، دارد.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سلامت مواد غذایی سموم کشاورزی عوارض جانبی مواد غذایی ماهی تازه شیر الاغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۳۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف

وارفارین یک داروی ضدانعقاد است و زمانی که طول می‌کشد تا لخته خون تشکیل شود را طولانی می‌کند، این دارو ضدانعقاد شناخته شده و اثرگذار است که با وجود اینکه برای بسیاری از کودکان و بزرگسالان ایمن شناخته می‌شود، برای برخی افراد مناسب نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، وارفارین یک داروی ضدانعقاد است و در واقع زمانی که طول می‌کشد تا لخته خون تشکیل شود را طولانی می‌کند؛ وارفارین این اثر را با کاهش اثرات ویتامین کا که در پروسه انعقاد خون شرکت دارد، اعمال می‌کند و برای جلوگیری از تشکیل لخته‌های خون ناخواسته در شرایطی که ریسک تشکیل لخته بالا است مانند بعضی بیماری‌های قلبی و عروقی تجویز می‌شود.

وارفارین در پیشگیری از تشکیل هرگونه لخته خون یا بزرگ‌تر شدن لخته در عروق پا، شش یا قلب در شرایطی که بیمار در شرایط خطر قرار دارد، کاربرد دارد و به عنوان یک ضدانعقاد شناخته شده و اثرگذار با قیمت مناسب بسیار رایج است.

کاربردهای داروی وارفارین

وارفارین دارویی است که به عنوان ضدانعقاد یا رقیق کننده خون شناخته می‌شود:

نقش پیشگیری و درمان ترومبوآمبولی وریدی و آمبولی ریوی مرتبط پیشگیری و درمان ترومبوآمبولی همراه با فیبریلاسیون دهلیزی (نوعی آریتمی قلبی) مؤثر در پیشگیری و درمان ترومبوآمبولی همراه با تعویض دریچه قلب درمان کمکی برای کاهش مرگ و میر، سکته قلبی مکرر و حوادث ترومبوآمبولیک پس از سکته‌ی قلبی پیشگیری ثانویه از سکته‌ی مغزی و حملات ایسکمیک گذرا در بیماران مبتلا به دریچه میترال روماتیسمی، اما بدون فیبریلاسیون دهلیزی شرایطی که خطر ابتلاء به لخته خون را افزایش می‌دهد، از جمله نوع خاصی از ریتم نامنظم قلب (فیبریلاسیون دهلیزی)، تعویض دریچه قلب، حمله قلبی اخیر و جراحی‌های خاص (مانند تعویض مفصل ران / زانو) عوارض جانبی وارفارین چیست؟

عوارض جانبی را می‌توان به دو گروه کم خطر و پرخطر تقسیم بندی کرد؛ به طور مثال عوارض جانبی کم خطر شامل موارد زیر است:

حالت تهوع از دست دادن اشتها درد معده یا شکم

در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی پرخطر داروی وارفارین:

زرد شدن پوست و تیره شدن رنگ ادرار لکه‌های دردناک و متورم روی پوست سردردهای شدید تشنج تغییر در بینایی بی حسی یا سوزن سوزن شدن در بازوها یا پاها احساس خستگی، ضعف یا مریضی

در صورت رخ دادن موارد بالا، افراد احتیاج به اورژانس پزشکی دارند.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی از جمله موارد زیر به بیمارستان مراجعه کنید.

بثورات پوستی خارش تورم (به خصوص در صورت، زبان، گلو) سرگیجه شدید مشکل تنفس

موارد احتیاط و هشدار در مصرف وارفارین چیست؟

اگر در حین استفاده از وارفارین هر کدام از موارد زیر برای شما پیش آمد، به بیمارستان مراجعه کنید:

خونریزی شدید ادرار قرمز یا قهوه‌ای مدفوع سیاه یا خونی سردرد شدید یا درد معده درد، ناراحتی یا تورم مفصل به خصوص پس از آسیب استفراغ خون یا موادی که شبیه قهوه است سرفه کردن خون کبودی که بدون آسیب دیدگی به یاد می‌آورید سرگیجه یا ضعف تغییرات بینایی آسیب به سر، حتی اگر خونریزی نداشته باشید

موارد زیر شانس خونریزی را در هنگام استفاده از وارفارین افزایش می‌دهند:

فشار خون کنترل نشده سابقه سکته‌ی مغزی زخم معده، ورم معده یا بیماری معده مشکلات کلیوی سرطان اعتیاد به الکل بیماری کبد

وارفارین به طور معمول در دوران بارداری توصیه نمی‌شود؛ به خصوص در ۱۲ هفته اول بارداری می‌تواند برای کودک مضر باشد، اما مصرف وارفارین در شیردهی ایمن است.

چه کسانی نباید وارفارین مصرف کنند؟

مصرف این قرص تحت نظر پزشک برای بسیاری از کودکان و بزرگسالان ایمن است، با وجود این، وارفارین برای برخی افراد مناسب نیست؛ برای مثال در شرایط زیر ممکن است وارفارین برای فرد مناسب نباشد:

اگر فرد نسبت به این قرص یا هر داروی دیگری حساسیت دارد. اگر فرد در حال اقدام برای باردارشدن است یا اکنون در دوره بارداری قرار دارد. فرد مبتلا به مشکلات کبدی یا کلیوی باشد. بیمار مبتلا به عفونت دیواره قلب یا اندوکاردیت است. فرد به دلیل بیماری‌هایی مانند زخم معده در معرض خونریزی قرار دارد. فرد مبتلا به فشار خون بالا است. کد خبر 750729

دیگر خبرها

  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • آب چاه بخورید اما آب بسته‌بندی شده نه! | حرف‌های جنجالی مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی ؛ دروغ بزرگ مافیای روغن چیست؟ | برنج ایرانی بخورید چون..
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • آشنایی بانوان مهابادی با شیوه‌های جدید طبخ آبزیان
  • عوارض مصرف زیاد پنیر
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد