Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@14:59:07 GMT

خوراکی‌های مفید برای استخوان

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۷۵۰۹۶

پنیر یکی از بهترین خوراکی‌های سرشار از کلسیم است که انواع آن به‌راحتی برای مصرف در دسترس قرار دارند. ناطقان: اگر احساس کوفتگی در بدنتان دارید و مفصل‌ها و استخوان‌های شما حساس یا ضعیف شده‌اند، احتمالا باید دچار مشکل زمینه‌ای و خاصی شده باشید. گاهی اوقات بیماری‌هایی مانند آنفلوآنزا هم می‌توانند چنین مشکلاتی را به‌وجود بیاورند، اما در بعضی از موارد هم با آرتریت یا حتی تحلیل استخوانی مواجه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اگرچه داروها و مکمل‌ها به مبارزه با این مشکلات کمک می‌کنند، اما تلاش برای ایجاد تغییرات مثبت در رژیم غذایی هم می‌تواند اثرگذار و مفید باشد. پس اگر می‌خواهید بدانید که کدام خوراکی‌ها می‌توانند به مبارزه با التهاب کمک کنند و یا تراکم استخوانی را در سطح مطلوبی نگه دارند، حتما این مطلب را بخوانید.

۱. شیر

اگر می‌خواهید بنیاد و پایه قدرتمندی برای استخوان‌ها بسازید، قدرت شیر گاو را هرگز دست‌کم نگیرید. یک لیوان ۲۵۰ میلی‌لیتری از شیر گاو حدودا ۱۳ ماده مغذی را وارد بدن می‌کند که تقریبا ۳۰۰ میلی‌گرم از آن‌ها را کلسیم تشکیل می‌دهد. البته بزرگسالان ۱۹ تا ۵۰ ساله باید روزانه ۱۰۰۰ میلی‌گرم کلسیم دریافت کنند. بنابراین، مصرف روزانه ۳ وعده مصرفی از انواع لبنیات (مخصوصا شیر) می‌تواند برای دستیابی به این هدف مهم کافی باشد.

بهتر است که از شیرهای غنی‌شده با ویتامین D استفاده کنید، چون دریافت ویتامین D برای جذب کلسیم ضروری است. درواقع، بدون دریافت ویتامین D، فقط ۱۰ تا ۱۵ درصد از کلسیم رژیم غذایی توسط بدن جذب می‌شود. در ضمن، شیر حاوی مواد مغذی مهمی مانند فسفر و پروتئین‌های باکیفیت است که به رشد استخوان‌ها و بافت‌های بدن کمک می‌کنند.

۲. پنیر

پنیر یکی از بهترین خوراکی‌های سرشار از کلسیم است که انواع آن به‌راحتی برای مصرف در دسترس قرار دارند. پنیر نه‌تنها کلسیم فوق‌العاده‌ای به بدن می‌رساند، بلکه منبع عالی‌ای برای دریافت چربی‌ها و پروتئین هم محسوب می‌شود.

مقادیر خوبی هم از ویتامین A و ویتامین B۱۲ در پنیرها یافت می‌شوند که به‌ترتیب برای فعالیت فعالیت سلول‌های سفید خون و شکل‌گیری سلول‌های قرمز خون و DNA ضروری هستند. نقش کلیدی این ویتامین‌ها در عملکردهای مغزی و سلول‌های عصبی را هم نباید نادیده گرفت.

۳. ماهی‌های چرب

هرگز اجازه ندهید که وجود کلمه «چرب» در عنوان «ماهی‌های چرب» شما را نگران کند، زیرا ماهی‌های چرب یا ماهی‌های روغنی سرشار از چربی‌های سالم و غیراشباع امگا-۳ هستند. امگا-۳ یکی از بهترین ترکیبات برای تسکین التهاب در مفاصل است و درنتیجه به تسکین دردها و حساسیت‌های مفصلی کمک می‌کند.

بهترین ماهی‌های چربی که می‌توانید به آن‌ها دسترسی داشته باشید، عبارتند از قزل‌آلا، سالمون، ساردین و تن. اگرچه ماهی‌های چرب در گروه بهترین منابع غذایی برای دریافت امگا-۳ قرار می‌گیرند، اما شما می‌توانید از گردو و بذر کتان هم برای افزایش امگا-۳ دریافتی تان استفاده کنید.

۴. ماست

محصول لبنی دیگری که مقادیر زیادی از کلسیم را وارد بدن می‌کند، ماست است. مصرف منظم ماست در کنار شیر برای شکل‌گیری پایه‌های استخوانی قوی ضرورت دارد، درحالی که می‌توان انواع ماست‌ها را به وعده‌های مختلف غذایی و همچنین میان‌وعده‌ها اضافه کرد.

هر سه‌چهارم لیوان از ماست ساده حدودا ۳۰۰ میلی‌گرم کلسیم به بدن می‌رساند، درحالی که پروتئین خوبی هم دارد. بنابراین، حذف ماست از رژیم غذایی می‌تواند میزان پروتئین و کلسیم دریافتی را کاهش بدهد و درنهایت باعث تضعیف استخوان‌ها شود. منبع: مشرق برچسب ها: خوراکی های مفید ، استخوان ، کلسیم

منبع: ناطقان

کلیدواژه: خوراکی های مفید استخوان کلسیم ماهی های چرب استخوان ها خوراکی ها امگا ۳

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۵۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟

افراد مسن، افرادی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی می‌کنند، افرادی که درگیر بیماری کم‌خونی همولیتیک خودایمنی هستند و همچنین کسانی که مشکل سوء جذب دارند، بیشتر از دیگران در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، ویتامین B۱۲ یک ویتامین ضروری است که بدن به آن نیاز دارد، اما نمی‌تواند به تنهایی آن را تولید کند، بنابراین باید برای دریافت آن از رژیم غذایی مناسب پیروی شود؛ ویتامین B۱۲ برای تولید DNA بسیار مهم است و نقش کلیدی در تولید گلبول‌های قرمز دارد.

افراد مسن، افرادی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی می‌کنند، افرادی که درگیر بیماری کم‌خونی همولیتیک خودایمنی هستند و همچنین کسانی که مشکل سو جذب دارند، بیشتر از دیگران در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند، در صورتی که در معرض کمبود این ویتامین قرار دارید، مکمل‌های تجویز شده توسط پزشک را مصرف کنید؛ کمبود ویتامین B۱۲ را نباید نادیده گرفت، زیرا کمبود طولانی مدت آن باعث بروز مشکلات جدی سلامتی می‎‌شود.

علائم مراحل اولیه کمبود ویتامین B۱۲ چیست؟

کمبود خفیف ویتامین B۱۲ ممکن است با علائم خاصی همراه نباشد. با این وجود، رایج‌ترین علائم اولیه آن شامل ضعف، خستگی، از دست دادن اشتها، کاهش وزن بدون دلیل، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، افسردگی و تحریک‌پذیری می‌شود.

تأثیرات طولانی‌مدت کمبود ویتامین B۱۲ چیست؟

کمبود ویتامین B۱۲ در طولانی مدت باعث بروز مشکلات سلامتی جدی می‌شود. این موارد شامل بی‌حسی و گزگز دست و پا، از دست دادن بینایی، اختلال شناختی و از دست دادن حافظه می‌‎شود؛ همچنین، ممکن است منجر به احساس گیجی، مشکلات راه رفتن و مشکلات گفتاری شود.

چه غذاهای حاوی ویتامین B۱۲ است؟

گوشت، ماهی، مرغ، تخم‌مرغ و محصولات لبنی به صورت طبیعی سرشار از ویتامین B۱۲ است. هیچ منبع گیاهی دارای ویتامین B۱۲ نیست، بنابراین افرادی که از رژیم‌های غذایی گیاهی پیروی می‎‌کنند، باید از غذاهای غنی شده با ویتامین B۱۲ استفاده کنند؛ افرادی که نمی‌توانند نیاز ویتامین B۱۲ بدن خود را از طریق رژیم غذایی تأمین کنند، لازم است با تجویز پزشک از مکمل‌های این ویتامین استفاده کنند.

کد خبر 750589

دیگر خبرها

  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D
  • برای تقویت استخوان از این ۱۱ خوراکی نگذرید
  • فواید این گیاه خوراکی در کاهش وزن و حفاظت از قلب
  • عوارض مصرف زیاد پنیر